Smelterij

Het smelten van goud is een belangrijk proces om er voor te zorgen dat geen goud verloren gaat.

Wat op voorbaat belangrijk is om te weten, is dat wij voornamelijk alleen sieraden smelten voor zakelijke doeleinden. Uitsluitend business to business.

Ten eerste: wij smelten al het goud in uw bijzijn. Wij werken met een inductie oven, dus het smelten gaat bijzonder snel. Daarna doen wij een drie-punts cupellatie en geven wij u de baar terug. U kunt dan kiezen tussen: 1. wachten in de wachtkamer tot het resultaat van het lab bekend is of 2. u neemt uw baar mee waarna u later terug kunt komen voor het resultaat van het lab.
Uitslag van het lab resultaat duur tussen 1 en 2 uur. Wij hebben ook de mogelijkheid dat u de baar bij ons in de kluis achterlaat. Geheel naar uw wens. 

Vervolgens kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: 1. u verkoopt uw gesmolten goud aan ons, wij betalen dan uw aanwezige fijngoud en fijnzilver tegen 98% koers. Betaling geschied binnen 72 uur, uitsluitend per bank. 2. wij leveren uw aanwezige gehalte aan fijngoud en fijnzilver terug, en u betaalt ons voor het werk wat wij hebben uitgevoerd. 3. u neemt uw baar terug zonder dat de baar terug gezuiverd is, en u betaalt ons voor het geleverde werk.

De kosten:

Smelten goud per 7 kilo: €50,-
Smelten zilver per 7 kilo: €125,-

1-punts cupellatie:
Cupelleren goud: €50,-
Cupelleren zilver: €35,-

3-punts cupellatie:
Cupelleren goud: €125,-
Cupelleren zilver: €100,-

Grenouilles leveren: €20,- per kilo voor zowel goud als zilver.

Het terugleveren van baren is mogelijk, dit wordt in overleg met elkaar besproken.

Wij Maken Gebruik Van Cookies.