Diamant Slijperij

Wij staan garant voor jouw unieke diamant!

Het slijpen van diamanten is ambachtelijk werk, momenteel is het aantal specialisten op het gebied van diamanten slijpen beperkt. Vandaar dat wij ons rijk mogen rekenen op het feit dat één van de beste diamanten fantasie slijpers van Nederland gevestigd is in onze winkel; namelijk Herman Gerrits, een gecertificeerd fantasie slijper.

Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten slijpers, namelijk de fantasie slijper en de briljantslijper. Het voornaamste verschil tussen een fantasie slijper en een briljant slijper is dat een fantasie slijper alle soorten diamantvormen kan slijpen en een briljantslijper, zoals de naam al zegt, alleen briljanten slijpt. Fantasie slijpers zijn net zoals edelstenen vrij schaars en lastig te vinden. Echter zijn edelstenen nog makkelijker te vinden dan echt goede fantasie slijper. 

Gerrits heeft al zoveel jaren achter de kiezen werken met diamanten, dat hij onderhand kan dromen over de verschillende groottes, facetten en slijpvormen van diamanten. Met alle vergaarde kennis is hij gaan werken aan een eigen diamant slijpvorm; ‘De lagune Cut’. Lees hier meer over.  

Daarnaast maken wij alleen maar gebruik van Fairtrade diamanten. Dit kunnen wij aantonen door middel van testen uitgevoerd door het diamond Office in Antwerpen. Het Diamond Office onderzoekt de diamanten grondig, waarna bij goedkeuring een verklaring van eerlijke handel wordt gegeven.

Dus, wil jij graag een unieke- en eerlijke diamant, kom gauw eens langs!

Wij Maken Gebruik Van Cookies.